Innovant amb “The GuardianWitness”

En la seva plataforma web, el The Guardian també aposta per incloure les xarxes socials i per incentivar la participació dels lectors. El diari, a part de tenir una presència destacada a Twitter i Facebook a través dels seus comptes en aquestes plataformes, ofereix, en la interface de visualització de cada notícia, la possibilitat de compartir-la a través de les xarxes socials esmentades i també d’altres com Google+, LinkedIn o Pin it.

 

 

 Un altre dels aspectes que el diari també cuida molt és la participació del lector a través de a seva pàgina web. The Guardian va llançar l’abril de l’any passat la plataforma de periodisme obert “The Guardian Witness”, que permet als lectors registrats aportar fotos, vídeos y textos al rotatiu amb l’opció de compartir-les sent usuaris i fins i tot que surtin publicades a la seva edició web. Aquesta és una clara aposta per la fidelització del lector, a través de fer-lo partícip d’alguna manera en l’edició del diari. A part d’això, els lectors també poden participar mitjançant els comentaris a les notícies (amb el requisit previ de registrar-se) i les tradicionals cartes al lector.

 

De fet, la participació de lector ha estat sempre important pel diari, com es va demostrar l’any 2006 quan es va crear un espai de debat sobre l’actualitat amb els comentaris a les notícies que podien fer els usuaris. No obstant, hem de dir que mentre la participació a través de comentaris busca crear un espai de debat, amb el blog Witnees- TheGuardian es busca potenciar sobretot que el lector aporti contingut multimèdia.

Anuncios

1 comentario

Archivado bajo Uncategorized

Una respuesta a “Innovant amb “The GuardianWitness”

  1. Pingback: El model d’èxit de la versió digital de The Guardian | L'Observador Digital

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s