Tendències digitals del 2014

Cada cop més gent consumeix informació  a través dels smart phones i les tabletes. Això fa que els periodistes i publicistes hagin de repensar el seu contingut i l’adaptin als nous formats. Per fer-ho  European Journalism Observatory ha demanat als experts de la indústria tecnologia les seves 10 prediccions pel 2014 en quan als usuaris del ciber-periodisme.

1)Pantalles més petites: adaptar les notícies al format smat phone i tablet amb un disseny elegant i interactiu.

2) Contingut geo-orientat: oferir contingut relacionat amb la regió on es troba l’usuari.

3)Notícies a mitjans socials privats:  Fer arribar les notícies a Snapchat o Instagram Direct, perquè la gent comparteixi la informació personalment.

4) Periodisme-Drone: molt útil per aconseguir fotografies d’escenaris de difícil accés. Tot i que estarà limitat per les normes d’aviació civil.

5) Video-notícies curtes: Cada cop més usuaris s’informen a través dels seus telèfons en format vídeo, que les agències de notícies s’esforçaran per escurçar fins als 15 segons de vídeo-notícia.

6) Audiències en temps real: L’ús de programes d’anàlisis en directe per conèixer les audiències: què, quant i quan consumeix online la població per oferir continguts adaptats a les seves necessitats informatives.

7)Telèfons Windows: Windows s’alia amb la tecnologia mòbil per competir amb l’iOS d’Apple i l’Android.

8) Google Glass: Arriba la revolució del periodisme, ja que Google Glass canviarà la manera en què rebem la informació. Ho farà a través de l’ iWatch, aplicacions intel·ligents per a la llar i desenvolupaments d’impressió en 3D.

9) Notícies personalitzades: Les agències de notícies faran un nou ús de les dades. De manera que els lectors obtinguin contingut relacionat amb on són i què fan a cada moment.

10)” Publicitat nadiua” : The New York Times ha renovat el seu web per encabir-hi “publicitat nadiua”, és a dir màrqueting de contingut. La resta d’agències de notícies es veuran obligades a seguir el seu exemple si volen estar a l’alçada.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Europa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s