Senzillesa en blanc i vermell

Homepage del diari argentí Clarín

Homepage del diari argentí Clarín

La web del diario Clarin presenta una homepage de 1024×768 amb una longitud d’aproximadament 8 pantalles. L’espai està distribuït en sis columnes que s’agrupen en 3 blocs. El primer de 3 columnes dedicat a l’actualitat i que s’identifica amb el color vermell. El segon d’una columna i emmarcat amb un fons gris està dedicat a la secció d’espectacles, identificada amb el taronja. Per últim i a dos columnes, trobem la secció d’esports, caracteritzada amb el color blau.

 Els menús són tots horitzontals i els trobem al principi i al final de la pàgina, tres a cada lloc. A l’inici i abans de la capçalera i trobem un primer menú promocional i els enllaços per entrar com a usuari registrat. Per sota de la capçalera hi ha el menú principal, destacat en negre, que és on apareixen les seccions del diari. Subeditat a aquest últim, hi ha un altre menú amb opcions de navegació. A la part inferior del web hi ha tres menús més amb contactes, publicitat i enllaços a d’altres publicacions del grup mediàtic. Cal destacar que caps dels menús presenten opcions desplegables.

Sense títol

 La pàgina es caracteritza per el joc cromàtic entre el blanc i el vermell – color corporatiu-. El blanc el trobem de fons de pàgina i en vermell hi trobem les coses remarcades o que fan referència al diari (capçalera, menús..). També trobem blau als encapçalaments d’esports i taronja als d’espectacles. La resta de text està tot en negre. Pel que fa a les tipografies, és rellevant esmentar que els primers nivells de lectura estan en lletra romana, però tota la resta del text utilitza una font sense serif.

 Altres elements gràfic que integra la pàgina són les imatges, a dos o una columnes per la majoria de notícies. En el cas que la notícia sigui molt rellevant, a la homepage apareix acompanyada d’una galeria d’imatges a 3 columnes. Excepte aquestes últimes que porten el peu de foto a sota, a les altres el trobem en format desplegable quan col·loquem el cursor sobre la imatge.

 Els diferents elements de la pàgina estan separats de manera horitzontal per filets intermitents i de manera vertical per espais en blanc. Per reforçar la jerarquització, les noticies es presenten a una, dues o tres columnes en funció de la seva importància. Això ajuda a donar dinamisme a la pàgina. A la vegada, a la secció d’esports, entre les noticies hi podem trobar intercalats banners publicitaris quadrats. Aquesta és la única part de la pàgina o hi apareix publicitat a excepció de l’anunci que apareix just entre els menús i la barra d’últimes notícies que precedeix les seccions de contingut.

Anuncios

1 comentario

Archivado bajo Uncategorized

Una respuesta a “Senzillesa en blanc i vermell

  1. Pingback: Clarin.com, un portal digital de referència | L'Observador Digital

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s