El director de Libération dimiteix enmig de la crisi entre accionistes i redacció

Imatge del diari anunciant la marxa del seu director

Imatge del diari anunciant la marxa del seu director

Nicolas Demorand,  director del diari francès “Libération” des del març del 2011, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió en una entrevista a “Le Monde”. “La meva decisió ve dictada per la situació dels últims dies. “Libération” viu una crisi oberta, cristal·litzo una part dels debats i crec que la meva responsabilitat és donar marge de maniobra i negociació a les diferents parts”, ha declarat a la pàgina web de Le Monde.

Al mateix temps, Demorand ha enviat un mail a la redacció del Libération fent saber la seva marxa, on assegura que espera que aquesta “faciliti el diàleg, que ha de ser retornat per fer sortir el diari de la crisi”. Les relacions amb l’equip ja s’havien deteriorat el passat mes de novembre, quan els treballadors van aprovar una moció de censura.

El diari pateix una greu crisi financera i el seu futur econòmic perilla. Va tancar el 2013 amb pèrdues d’1,5 milions d’euros, com a conseqüència directa de la caiguda de les vendes en paper. És per aquest motiu que el divendres la cúpula del Libération va decidir emprendre un canvi radical i crear una xarxa social que centrés l’atenció en els continguts digitals.

Però la proposta dels dos accionistes majoritaris, Bruno Ledoux i Edouard Rotschild, va despertar la indignació dels treballadors. La resposta va ser la convocatòria de vaga i la portada del dissabte 8 de febrer, que denunciava el projecte amb el lema “Nosaltres som un diari”. El debat sobre el nou rumb està obert i, per això, el diari no dubta a demanar directament als lectors quin és “Libé” que volen.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Europa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s