El Parlament turc aprova una llei per tancar webs sense permís judicial

EL PARLAMENTO TURCO APRUEBA UNA RESTRICTIVA NORMATIVA DE CONTROLEl Parlament de Turquia va aprovar el dimecres passat una nova llei que permet a les autoritats bloquejar llocs web sense una ordre judicial. Els proveïdors d’Internet, al seu torn, seran obligats a conservar les dades dels usuaris i posar-les a disposició de les autoritats.

El president Recep Tayyip Erdogan justifica la nova legislació com una eina per fer d’Internet un espai “més segur i lliure”. Les veus crítiques argumenten que “és un intent d’Erdogan per reprimir la dissidència i deixar de ser evident la corrupció de la cúpula”.

El dissabte passat els voltants de la plaça Taksim van acollir una manifestació contra les noves restriccions d’Internet, en la què van participar més de 2.000 persones. Els manifestants van llançar focs artificials i pedres als policies, que havien acordonat la plaça i els havien llançat gasos lacrimògens.

Les protestes no van anar únicament encaminades a la nova legislació, sinó que es va fer ressò de la deportació del periodista Mahir Zeynalov, redactor del diari turc “Today’s Zaman”, per publicar comentaris crítics contra la cúpula del govern turc per corrupció.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Resta del món

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s