Els recursos multimèdia en els portals francesos

Els elements multimèdia de Lemonde.fr

Els elements multimèdia de Lemonde.fr

Le Monde obté la seva força dels elements interactius que dinamitzen i fan atractiva la seva versió digital. Totes les publicacions tenen d’una a quatre fotografies. Pel que fa als vídeos en trobem força, sobretot a la pàgina d’inici, però no totes les publicacions en tenen. Ara bé quan n’hi ha se’n troben d’un a tres.

D’una manera semblant, el portal de lefigaro.fr aposta pel món audiovisual com demostra el seu ús recurrent de les imatges o la secció formada exclusivament per vídeos. És per això que a la portada del  diari francès cada notícia s’acompanya d’una fotografia, que generalment és de gran format i ocupa la mateixa amplada de text. En la composició dels continguts, els recursos multimèdia fan de transició i s’intercalen entre el titular i el text. Es prioritza el valor estètic de les imatges, encara que siguin d’arxiu, i es té preferència pel format apaïsat i rectangular.

Format de la galeria d'imatges de Le Figaro

Format de la galeria d’imatges de Le Figaro

Una icona en el menú de la pàgina d’inici permet accedir a la galeria fotogràfica de Le Figaro. Aquesta busca mostrar instantànies dels esdeveniments periodístics que destaquin per la seva espectacularitat i representativitat. Les imatges es mostren en mode carrousel i van acompanyades d’un breu text.

Els dos diaris tenen una secció específica bastant similar per als vídeos. LeMondeTv, on van desfilant també en mode galeria carrousel. Hi ha la col·lecció de vídeos de Lemonde.fr, ja que es tracta d’una hemeroteca multimèdia. LeMondeTV classifica els vídeos per actuals, llampecs, vídeos llargs, reportatges, notícies…tot de producció pròpia. A més aquestes categories tenen subcategories on pots trobar per exemple vídeos que t’expliquen un fet d’actualitat en 60 segons. El disseny d’aquesta secció és molt de caire televisiu i fins i tot cinematogràfic, fons negre i lletres blanques conviden a apagar els llums i informar-se.

La secció específica per vídeos de Lemonde.fr, LeMondeTV

La secció específica per vídeos de Lemonde.fr, LeMondeTV

Figaro.tv constitueix una de les novetats incorporades abans del redisseny digital però que s’ha guanyat la simpatia dels usuaris, ja que actualitza diàriament amb uns 75 continguts nous. Aquesta pàgina inclou vídeos de totes les seccions del diari. L’aparença de la pàgina recrea el fons fosc amb lletres blanques i els continguts s’organitzen en funció dels temes, a més d’incloure cròniques, les emissions de programes propis del mitjà i les llistes dels vídeos més populars.

L'aparença de la plataforma de Figarotv

L’aparença de la plataforma de Figarotv

Le Figaro també compta amb una aplicació de Google que proposa una experiència nova i interactiva per llegir el diari. Amb Figaro Play es pot escanejar els símbols “Play” que apareixen al diari en paper perquè les notícies prenguin vida a les pantalles.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Anàlisi

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s