La interactivitat a Le Figaro i Le Monde

Pantalla de la plataforma de debats FigaroVox

La plataforma de debats FigaroVox

La interactivitat amb els usuaris té l’atenció de Le Figaro, que compta amb seccions especialitzades. El diari francès va engegar el 4 de febrer FigaroVox, una plataforma de debats sobre l’actualitat política, econòmica i social que gira al voltant de les firmes més prestigioses. I aquesta secció se suma a la de Vos réactions, que es construeix íntegrament amb el contingut enviat pels mateixos lectors. En canvi, Le Monde no té una secció pròpia per als lectors; ara bé els lectors poden deixar comentaris en qualsevol post del bloc annex al mitjà dirigit als seus interessos.

Per formar part de l’espai comunitari i participar a Le Figaro, cal registrar-se, que pot ser el compte gratuït Mon Figaro o com a abonat, Mon Figaro Select o Mon Figaro Digital. Així, els internautes s’identifiquen i veuen publicats les seves entrades i multimèdia en el perfil individual. El mateix passa a Le Monde on estan registrats els lectors i poden enviar les seves contribucions via e-mail només omplint un formulari.

Però com la majoria de mitjans digitals, tots els continguts de Le Figaro i Le Monde es poden recomanar, enviar per correu electrònic i compartir per mitjà de les xarxes socials: Facebook, Twitter, Google+ i Linkedin. Le Figaro obre un menú a l’esquerra de les notícies que agrupa aquestes funcions més usuals i a Le Monde apareix una barra horitzontal sota el titular de la notícia on pots triar de quina manera vols compartir la informació.

La secció de blogs de Le Monde

La secció de blocs de Le Monde

En ambdós casos, la secció de blocs (Vous a Le Monde i Le Figaro amb Blogs) publica les entrades de la mateixa manera que a la resta de pàgines. Mentr Le Monde permet que els abonats disposin d’un espai en el diari, Le Figaro no ofereix la possibilitat als lectors d’allotjar un bloc a la seva web, sinó que aquests pertanyen als periodistes de la redacció, experts en les diverses temàtiques o bé bloggers coneguts.

La pàgina de blogs a Le Figaro

La pàgina de blocs a Le Figaro

Els usuaris de Le Monde i tampoc participen en la redacció de peces informatives ni poden corregir els continguts publicats. En el cas de Le Figaro però es permet alertar dels comentaris que es consideren ofensius. És per això que el diari compta amb una carta de moderació, que selecciona les contribucions i potencia els privilegis dels abonats, premiats amb la preferència i publicació més ràpida dels seus comentaris. A Le Monde no s’ofereix una xarxa social pròpia a l’usuari.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Anàlisi

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s