Els EUA cauen 13 llocs en el rànquing mundial de la llibertat de premsa

La gestió de los casos de Wikileaks i Snowden són el perquè de la caiguda dels EUA, del lloc 3 fins al 46 en el rànquing mundial de la libertad de prensa, que publica la organització Reporteros Sin Fronteras (RSF) anualment.

La caiguda dels EUA, del 33 al 46 (RSF)

La caiguda dels EUA, del 33 al 46 (RSF)

Aquest any i per segon any consecutiu Eritrea, Corea del Nord i Turkmenistan són els països més depredadors de llibertat de premsa i Finlàndia, Països Baixos i Noruega els més respectuosos amb aquest dret fonamental. Espanya va pujar una posició ( de la 36 a la 35).

El que ha canviat l’edició d’aquest any és la baixada dels països que s’enorgulleixen de ser democràcies i respectar l’Estat de Dret no han donat exemple segons un comunicat de la RSF.

La RSF pren set indicadors per elaborar el rànquing mundial de la llibertat de premsa: el grau de exigències fiscals injustes; la dimensió del pluralisme; la independència dels mitjans de comunicació; el clima general i l’autocensura; el marc legal; la transparència, i la infraestructura.

El rànquing de la llibertat de premsa del 2014 (RSF)

El rànquing de la llibertat de premsa del 2014 (RSF)

Estats Units ha tingut el descens més significatiu, -13 posicions, pel cas Wikileaks i Snowden però també pel judici i la condemna del soldat Bradley Manning, tot plegat han estat advertències per a tots aquells que pensin en divulgar la informació sensible de interès públic.

El Regne Unit passa del 30 al 33 ja que s’ha distingit en la guerra contra el terrorisme “per la vergonyosa pressió exercida sobre “The Guardian” i la detenció de David Mirand” indica la organització de Reporteros Sin Fronteras en l’informe.

Per a la RSF les autoritats d’EUA i UK “semblen obsesiondes amb la caça dels denunciants en lloc d’adoptar una legislació que freni les pràctiques abusives de vigilància que denigren la privacitat”.

Els països menys respectuosos amb la llibertat de premsa (RSF)

Els països menys respectuosos amb la llibertat de premsa (RSF)

Turquia destaca negativament en l’informe per l’encarcerament de desenes de periodistes en la cobertura del tema kurd. També el Marroc hi apareix de manera pejorativa descrit com “allà on les autoritats confonen fàcilment el periodisme amb el terrorisme”.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Catalunya i Espanya, Estats Units, Europa, Resta del món

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s