Eldiario.es tanca el seu primer exercici fiscal amb beneficis

Xifres de lectors d'eldiario.es. Font: eldiario.es

Xifres de lectors d’eldiario.es. Font: eldiario.es

Les bones xifres econòmiques del diario.es que Ignacio Escolar, el seu director, anunciava al seu blog el novembre passat s’han confirmat amb la clausura de l’exercici fiscal del 2013. El mitjà digital, segons va publicar el dilluns Escolar, ha tancat l’any amb uns beneficis nets de 13.300 euros, ja que va registrar uns ingressos d’1.145.378 euros i unes despeses d’1.118.704. Aquestes xifres econòmiques, a més, superen el pla de negoci realitzat pel diari que a principis del 2013 preveia unes pèrdues de 70.376 euros, amb 652.141 euros d’ingressos i 722.517 de despeses.

Els ingressos del diari provenen de tres fonts diferents: la publicitat que va aportar 787.659 euros; la venda de la revista trimestral Cuadernos, que va proporcionar 20.208 euros, i les aportacions dels associats, que van suposar un ingrés de 337.511 euros. Tot i això, Escolar ha destacat, per sobre de tot, la importància de la contribució dels associats al diari: “Els socis representeu el 30% dels ingressos, pero la importància als nostres comptes és mot més gran que aquest percentatge. Sou la garantía de la nostra independència perquè cap anunciant per separat iguala ni delluny la vostra aportació conjunta” -ha escrit al seu blog personal.

Més enllà d’això, l’exemple d’eldiario.es confirma la validesa d’un model de negoci pels mitjans digital basat en el compromís dels anunciants i en els ingressos d’una publicitat que, com publicava el Mundo avui, es trasllada cada cop més del paper cap a la xarxa.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Catalunya i Espanya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s