S’anul·la la sentència que condemnava els editors de Cafè amb llet

L’Audiència de Barcelona ha declarat nul·la, després de dos anys, la sentència que condemnava als editors del mitjà Cafè amb Llet per haver vulnerat el dret d’honor de Josep Maria Via, president del consorci Parc Salut Mar. La justícia ha al·legat que el dret d’honor queda limitat per la llibertat d’informació, amb la qual cosa s’ha justificat l’anul·lació de la sentència.

Els fets es remunten, ara fa dos anys, quan la revista Café amb llet, va publicar una sèrie de reportatge d’investigació al voltant de la corrupció en la sanitat catalana, titulat “El major robatori de la història de Catalunya”. Arran d’això Josep Maria Via, va interposar una demanda al mitjà, acusant-lo de “danys a l’honor”, concretament per una frase de la publicació en la que s’acusava a alguns alts càrrecs “d’enriquir-se a costa d’enfonsar la sanitat catalana”.

Ara que ha quedat anul·lada la sentència, Marta Sibina i Albano Dante-Fachin no hauran de pagar la multa de 10.000, que hagués impedit la subsistència del mitja, ni retirar la polèmica informació tal i com se’ls demanava en un principi. Els dos afectats donen les gràcies pel suport rebut de centenars de lectors i seguidors en aquest vídeo  on expliquen breument el cas.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Catalunya i Espanya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s