Google no pagarà ni un euro als diaris per la Llei de Propietat Intel·lectual

Google carrega contra la reformade la Llei de Propietat Intel·lectual que proposa una taxa per als agregadors de notícies, com ara Google News Yahoo! News, pels articles que enllacen. El gegant empresarial ha deixat clar que no hi ha res a pagar en un post publicat al seu blog espanyol, Google y los editores.

Google "recibimos muchas más solicitudes de inclusión en Google Noticias que de exclusión" // Marta Puigdueta

Google “recibimos muchas más solicitudes de inclusión en Google Noticias que de exclusión” // Marta Puigdueta

Google sentencia “la premsa guanya molts milions d’euros i en visites amb el nostre agregador”, que gràcies a Google News aquest 2013 els editors ha guanyat “més de 6,500 milions d’euros en beneficis i més de 10.000 milions en visites”.L’autor del post, el Director d’Aliances Estratègiques de Google Notícies, Luís Collado deixar clar que “estar o no estar a Google News és quelcom voluntari”.

En els set paràgrafs del post Luís Collado recorda que Google News tan sols “mostra el titular, un petit fragment de l’article, ja que la idea de l’agregador és que els lectors passin el mínim temps possible a Google News i vagin a la web dels editors per llegir-ne els articles complets”.

Els editors espanyols estan satisfets amb el canvi normatiu. El president de la Associació d’Editors de Diaris Espanyols (AEDE), Lui Enríquez, va definir la mesura com “un pas important del Gobern en la bona direcció”. Per a Enríquez els editors “no cerquen ajudes directes sinó un marc jurídic que reconegui el valor dels seus continguts davant dels abusos comesos i els permeti desenvolupar la seva funció amb garanties”.

 

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Catalunya i Espanya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s