El 93% dels periodistes espanyols considera poc fiables les xarxes socials

xarxes socialsTot i que xarxes socials com Twitter o Facebook han passat ja a formar part de les eines que molts dels periodistes utilitzen per a la seva tasca informativa, encara no gaudeixen de la confiança del sector. Un estudi realitzat a la Universitat Carles III de Madrid, afirma que un 93% dels periodistes considera les xarxes socials “com una eina més” però que, tot i això, creu que són menys fiables que els mitjans tradicionals.

L’estudi, dut a terme una investigadora del departament de Comunicació de la mateixa universitat, també explica que les xarxes socials s’estan estenent com a font utilitzada per a contrastar la informació (així ho fan un 36,34% dels periodistes) i com una manera ràpida i directa de conèixer la opinió dels usuaris.

Segons Eva Herrero, l’autora de l’estudi, la contradicció entre utilització i valoració de les xarxes “posa de manifest una actitud encara vacil·lant o ambigua per part dels professionals respecte a la consideració periodística d’aquestes plataformes, almenys en termes discursius”.

 

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Actualitat, Catalunya i Espanya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s